Lieren

Hartgerink Belgium is exclusieve importeur van Ramsey lieren deze zijn leverbaar in verschillende types en met diverse trekkrachten. Ramsey is een topkwaliteitslier en dit vertaald zich in de afwerking, materiaalkeuze, materiaal van de tandwielen, slijtvastheid, het motorvermogen en de gebruiksvriendelijkheid. Ramsey is een duurzame, betrouwbare lier. Ramsey lieren zijn verkrijgbaar met een elektrische- of hydraulische voeding en met een planetaire- of wormwielaandrijving.

De planetaire aandrijving is de meest gebruikte bij de 4x4 lieren en voor de brute kracht, het professioneel gebruik is er de wormwielaandrijving. Ramsey heeft de meest gebruikte lieren, zowel elektrische als hydraulische, ook aangepast aan de Europese norm (EN 14492-1) die in 2006 is opgesteld in Europa. Deze aanpassingen vertalen zich in volgende aanpassingen:
 

  • De kabelverankering waarbij de kabel onder belasting zichzelf vaster gaat zetten
  • Een grotere drum diameter, waardoor er minder spanning op de kabel komt bij het oprollen.
  • Een veiligheidshaak, om te voorkomen dat de haak kan loskomen bij het lieren.
  • Noodschakelaar op de elektrische lieren om alles te stoppen in nood, bij hydraulische lieren zal er een speciale valve voorzien worden.
  • Overbelastingsschakelaar, bij elektrische lieren zal men een spanningsschakelaar plaatsen en bij hydraulische lieren een overbelastingsvalve, zodoende kan men nooit zwaardere lasten trekken dan dat de lier aankan.
     

Ramsey lieren zijn duurzaam en betrouwbaar, er zijn lieren met een trekkracht van 1000kg tot bijna 23000kg. Hartgerink Belgium kan tevens uw Ramsey lier herstellen en de nodige toebehoren, zoals geleidingsrollen, staalkabels, snatchblokken, etc. leveren om de lier optimaal te kunnen gebruiken. Voor een veilige en stevige montage is er een volledig gamma steunplaten en montagebakken om de lieren in of op te bouwen.