Oploopremmen

Een oplooprem is een mechanisme dat op een aanhangwagen / caravan gemonteerd is en die in werking treedt als er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat. Dit is het geval wanneer de trekkende auto remt, maar ook als de aanhangwagen door een andere oorzaak op de auto inloopt (bijvoorbeeld bij een afdaling). Een mechanisch mechanisme in de oplooprem zal op dat moment de rem aantrekken. De oplooprem voorkomt ook dat de massa van de aanhanger de auto opduwt. Het mechanisme dient regelmatig te worden gecontroleerd en goed te worden afgesteld. De meeste standaard oploopremmen van WAP, PEITZ, KNOTT, NIEPER, AL-KO en BPW zijn uit voorraad leverbaar.

Een oplooprem bestaat in verschillende gewichtsklasse, bv voor een aanhanger met een totaal gewicht van 600kg tot 3500kg, het max. is een oplooprem voor een totaalgewicht van 3500kg. De oplooprem is leverbaar in verschillende uitvoeringen zoals: klassiek met montageplaat voor V-dissel, voor montage op centrale buis, rond of vierkant, hoogte verstelbaar, met bolkoppeling of din-oog.

De disselbalken (waar de oplooprem op gemonteerd is) zijn ook leverbaar, in diverse type, lengte en gewichtsklasse (max. tot 3500kg). De verschillende types zijn, V-dissels, centrale dissels en hoogte verstelbare dissels. Hartgerink Belgium levert dissels voor de PKW van de merken WAP, NIEPER, KNOTT, BPW en AL-KO. Tevens zijn ook alle onderdelen zoals; amortisseurs, stofhoezen, schuifbuizen, etc. voor herstelling uit voorraad leverbaar.